Elektrische Fietsen

Je fietst net als op een gewone fiets, maar een elektrische fiets geeft je bij iedere trapbeweging een extra zetje waardoor het fietsen makkelijker en lichter en comfortabeler wordt. Je krijgt als het ware een duwtje in de rug. Je fietst hierdoor niet alleen lichter en comfortabeler, maar je kunt ook makkelijker dat heuveltje of bruggetje op. En tegenwindů. dat is verleden tijd.

Hoe werkt het een ION« fiets?
De Sparta ION« werkt op basis van een trapkrachtsensor. Deze sensor registreert hoe hard u moet trappen. Het geregistreerde signaal wordt doorgegeven aan de ION« computer. De computer vergelijkt de inspanning die u moet leveren met het door u gekozen rijprogramma. Op basis daarvan wordt de krachtige motor aangestuurd tot het geven van meer of minder energie. Andere systemen werken ook wel met een speedsensor, wat aanzienlijk minder comfortabel rijgevoel geeft.

Wat is een speedsensor?
In tegenstelling tot een trapkrachtsensor registreert de speedsensor uw snelheid. Bij een lage snelheid en een hoge ingegeven ondersteuningsstand zal een elektrische fiets veel energie bijgeven. Het wegrijden met een speedsensor gaat wat minder eenvoudig doordat het systeem pas na enkele wielomwentelingen de snelheid kan meten. In een lagere prijsklasse heeft Sparta de Sparta E-motion ge´ntroduceerd. De E-motion werkt met een speedsensor. De grootste comfortproblemen heeft Sparta ondervangen door gebruik te maken van een power assist functie. Met de power assist is het mogelijk om automatisch weg te rijden en om traploos de bijgegeven energie te regelen.


Een greep uit ons assortiment: